Akademisk medarbejder søges til arbejdet med overvågning af antibiotikaresistens og bekæmpelse af fødevarebårne zoonoser

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være med på holdet, som arbejder for en høj fødevaresikkerhed i vores mad. Vil du være med til at præge og udvikle indsatsen overfor antibiotikaresistens og fødevarebårne zoonoser i fødevareproduktionen fra jord til bord? Har du lyst til at arbejde i en politisk styret organisation, som har bæredygtighed, digital transformation og innovation som pejlemærker? Så er det måske dig, vi søger!

Opgaver
Stillingen er placeret i det team i Foder- og Fødevaresikkerhed, som arbejder med overvågning af resistens i dyr og fødevarer og fødevarebårne zoonoser. Arbejdet med antibiotikaresistens er en tværgående indsats i Fødevarestyrelsen og indsatserne på området koordineres i en tværfaglig gruppe. I Foder- og

Fødevaresikkerhed arbejder vi med den del af indsatsen, der vedrører overvågning af resistens i dyr og fødevarer med særligt fokus på forekomst af resistens overfor kritisk vigtige antibiotika til mennesker. Det må forventes, at der vil være en del internationalt arbejde og rejseaktivitet i regi af bl.a. strategiske sektor samarbejdsprojekter.

Arbejdet med fødevarebårne zoonoser omfatter primært salmonella og campylobacter, hvor vi har handlingsplaner og mål. Nogle af indsatserne er fastsat i politisk godkendte handlingsplaner, andre gange er der mulighed for at tænke ud af boksen og udvikle nye innovative løsninger. Der er på området et løbende samarbejde med erhvervet og de rådgivende universiteter.

De daglige arbejdsopgaver vil have meget forskellig karakter og kan f.eks. være at bidrage til at udarbejde handlingsplaner og gennemføre indsatser i planerne for antibiotikaresistens og fødevarebårne zoonoser ud fra et hensyn til bæredygtighed. Derudover omfatter arbejdsopgaverne udarbejdelse af vejledningsmaterialer og redskaber til primærproducenter og fødevarevirksomheder, udarbejdelse af projektbeskrivelser til udtagning af prøver til mikrobiologiske undersøgelser, samt afrapportere disse, samt deltage i relevante internationale fora og samarbejdsprojekter. Endvidere kan det være besvarelse af henvendelser til ministeren, fra brancheorganisationer, fra kolleger i kontrollen og borgere.

Om dig
Du har en relevant naturvidenskabelig akademisk baggrund, f.eks. dyrlæge, agronom, cand.scient. eller tilsvarende uddannelse og et godt og bredt kendskab til fødevarefaglige og mikrobiologiske problemstillinger. Relevant erhvervserfaring vil være et plus.

Derudover lægger vi vægt på, at du:
- Kommer med positiv energi, er initiativrig og nysgerrig
- Er god til at skabe overblik over komplekse problemstillinger ved at arbejde analytisk og resultatorienteret
- Kan formulere dig klart og præcist mundtlig og skriftlig, også på engelsk
- Har gode samarbejdsevner og trives i et nogle gange højt arbejdstempo
- Sætter pris på at arbejde tværfagligt i team
- Kan sætte dig i vores interessenters sted og se deres udfordringer
- Sætter pris på at samarbejde med og få inspiration fra hele organisationen
- Har lyst til internationalt samarbejde og gode formidlingsevner
- Har et grundlæggende kendskab til databehandling og er nysgerrig på brug af data som grundlag for håndteringstiltag.

Om os
I enheden for Foder- og Fødevaresikkerhed er vi 42 medarbejdere. Vi arbejder i teams og har forskellig uddannelsesmæssig baggrund. Det ser vi som en stor styrke i den daglige opgavevaretagelse. Vi har en god omgangstone og sætter pris på et godt grin. Fagligt er vi opdelt i 3 grupper – en gruppe, der arbejder med mikrobiologiske forureninger og zoonoser, en gruppe, der arbejder med hygiejne, indretning og drift og en fødevareberedskabsenhed. Du vil blive placeret i den gruppe, der arbejder med mikrobiologiske forureninger og zoonoser.

Enheden arbejder med forebyggende tiltag i form af regler og retningslinjer for hygiejnisk indretning og drift af foder- og fødevarevirksomheder, men også med kontrol af sygdomsfremkaldende bakterier og virus. Når det går galt, og der kommer sundhedsfarligt foder eller fødevarer på markedet, tager fødevareberedskabsenheden over og koordinerer indsatsen.

Vi tilbyder dig
- Et job, hvor du selv kan være med til at præge, hvordan området skal udvikles
- Samarbejde med dygtige kollegaer i et tværfagligt miljø, hvor sparring er en naturlig del af opgaveløsningen
- Mulighed for kompetenceudvikling med udgangspunkt i dine opgaver og behov
- Fleksibel tilrettelæggelse af arbejdet og med mulighed for hjemmearbejde

Kontoret ligger i Glostrup, tæt på offentlig transport og kommer du på cykel, er der mulighed for bad og omklædning.

Hvornår skal du starte
Der er brug for dig hurtigst muligt. Samtaler forventes at finde sted i uge 3 og 4 i 2024.

Løn og ansættelsesvilkår
Ansættelse sker efter gældende overenskomst for akademikere i staten indgået mellem Finansministeriet og flere faglige organisationer.

Din ansøgning
Vi glæder os til at modtage din ansøgning, CV, kopi af eksamensbevis og evt. andet relevant materiale online i vores rekrutteringssystem på fvm.dk/job senest den 10. januar 2024.

Vil du vide mere?
Læs mere om Fødevarestyrelsen på www.fvst.dk

Du er velkommen til at kontakte sektionsleder Annette Perge, tlf. 72 27 65 92.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Glostrup Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Fødevarestyrelsen, Glostrup, Stationsparken, 2600 Glostrup

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 10-01-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5962663

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet