BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Er du en strategisk stærk og udviklingsorienteret leder, der vil være med i kampen for et sundere og mere bæredygtigt Danmark? Så er du måske Fødevarestyrelsens nye enhedschef for Bæredygtig Mad og Sundhed.
Vores kostvaner har afgørende betydning for både vores egen og planetens sundhed. Desværre har flere og flere danskere usunde kostmønstre. Vi spiser generelt for lidt frugt og grønt og for få bælgfrugter og for meget kød og alt for mange søde sager og drikke. Andelen af danskere, der er overvægtige, er nu mere end 50 procent, og konsekvenserne er hastigt stigende udgifter til sundhedsvæsenet og frem for alt lavere livskvalitet. Det arbejder vi i Fødevarestyrelsen på at gøre noget ved.
Bæredygtig Mad og Sundhed har ansvaret for at fremme sundere og mere bæredygtige mad- og måltidsvaner med afsæt i De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Vi arbejder for at udbrede kostrådene og fremme de sundere og mere bæredygtige kostvaner gennem tre strategiske spor:
- Kommunikation og kampagner: Vi kommunikerer løbende på SoMe, vi udarbejder forskellige kampagner for f.eks. kostråd, madspild, Nøglehulsmærket og Dyrevelfærdsmærket, og vi gør, hvad vi kan for at få taletid i medierne – oftest i samarbejde med Fødevarestyrelsens kommunikationsafdeling
- Strukturelle indsatser: Vi understøtter den grønne omstilling i de professionelle køkkener gennem materialer, viden og fælles projekter, vi udvikler undervisningsmaterialer og driver netværk
- Partnerskaber og projekter: Vi er bl.a. sekretariat for Fødevarepartnerskabet for sund og klimavenlig mad og har formandskabet for Rådet for sund mad, som du kan læse mere om på fvst.dk. Og de kommende år driver vi ”Er du for sød-projektet”, som skal få danske børn til at spise færre søde sager
Enheden har således en stor eksternt rettet opgave med at sikre, at Fødevarestyrelsen udgør en klar, tydelig og troværdig stemme i debatten om, hvad der udgør en sund og bæredygtig kost. I det kommende år har vi bl.a. fokus på at lancere nye anbefalinger for de søde sager, være en aktiv spiller i vores partnerskaber og styrke vores dialog med de professionelle køkkener.
Vi tilbyder
Som chef for Bæredygtig Mad og Sundhed får du et job, hvor du kan være med til at gøre en stor forskel på et område, som har afgørende betydning for det danske samfund. Du vil få en varieret og spændende arbejdsdag med mange forskellige opgaver, herunder en stor berøringsflade med det omgivende samfund. En vigtig del af opgaven bliver at lede enhedens ledere og medarbejdere, så vores aktiviteter får størst mulig effekt, samtidig med at der er høj trivsel og arbejdsglæde i enheden. Du refererer til Fødevaredirektøren og indgår i Fødevarestyrelsens chefgruppe.
Dine opgaver bliver blandt andet:
• Overordnet ledelse af enheden, ledere og medarbejdere
• Sikre at De officielle Kostråd er opdaterede og bygger på solid forskning, samt at de medvirker til en bæredygtig udvikling af det danske samfund
• Indgå i tværgående udviklingsopgaver og samarbejde med eksterne samarbejdspartnere, andre styrelser, universiteter og erhvervet
• Styrke kommunikationen om mad, måltider og sundhed til den danske befolkning og imødegå misinformation
• Overordnet ansvar for kampagner på fødevareområdet
Du vil også ofte være enhedens repræsentant i internationale fora, herunder varetage formandskabet for arbejdsgruppen Healthy, Safe and Sustainabale Diets under Nordisk Ministerråd.
Om dig
Vi søger en chef der:
• Har erfaring med ledelse, herunder ledelse af ledere og tværgående koordination
• Har en relevant uddannelse inden for et eller flere af enhedens faglige områder
• Er strategisk stærk og udviklingsorienteret
• Har politisk tæft og erfaring med politikudvikling
• Har indgående erfaring med og forstår at fremme det åbne samarbejde med interessenter
• Er i stand til offensivt at formidle styrelsens viden i pressen og på sociale medier
Om os
I Bæredygtighed Mad og Sundhed skal du stå i spidsen for to sektionsledere og ca. 20 medarbejdere. Som chef for Bæredygtig Mad og Sundhed i Fødevarestyrelsen bliver du en vigtig brik i en stor professionel organisation, der er kendetegnet ved megen offentlig bevågenhed. Fødevarestyrelsen lægger stor vægt på et godt og åbent samarbejde med interessenter på fødevareområdet og på at fastholde og udvikle offentlige-private partnerskaber og samarbejdsflader, som er til gavn for danskernes sundhed.
Løn og ansættelsesvilkår
Ansættelsen sker på åremålsvilkår og i henhold til ”Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten” med en grundløn efter gruppe 1 på 619.826 kr. årligt i aktuelt niveau (oktober 2023). Hvis du er tjenestemand i forvejen, kan ansættelse som tjenestemand efter en konkret og individuel vurdering finde sted i lønramme 37. Ud over grundlønnen kommer individuelt tillæg, åremålstillæg, pensionsordning og engangsvederlag efter indsats og resultater.
Ansættelsesområdet for kontraktansatte chefer er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskerimed tilhørende institutioner.
Sker ansættelse som tjenestemand er ansættelsesområdet Fødevarestyrelsen.
Vil du vide mere?
Du kan læse mere om os på fvst.dk. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Fødevaredirektør Tejs Binderup på tlf. +45 72 27 69 11.
Din ansøgning
Vi glæder os til at modtage din ansøgning og CV sammen med dit eksamensbevis og andre relevante bilag online i vores rekrutteringssystem på fvm.dk/job senest den 5. januar 2024.
Samtaler holdes i uge 2, og eventuel 2. samtalerunde i uge 4.
Der foretages test ved eksternt konsulentfirma som en del af rekrutteringsprocessen.
Er du tjenestemand skal din ansøgning stiles til Dronningen.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Glostrup Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Fødevarestyrelsen, Glostrup, Stationsparken, 2600 Glostrup
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 05-01-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5956547