BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Vil du være med til at skabe grundlaget for menneskers og dyrs sundhed i samarbejde med juridiske og faglige kolleger? Har du lyst til at bringe din juridiske kompetencer i spil for at sikre, at reglerne på dyresundhedsområdet bliver overholdt? Og har du interesse for forvaltningsret og for at fortolke EU-regler?
Vi søger en jurist, der vil være med til at styrke det juridiske miljø i en enhed, hvor vi har fokus på tværfagligt samarbejde, fællesskab og vidensdeling. Du bliver en del af vores team, der er ansvarlige for koordinering og proces. Du vil være en nøgleperson i forhold til juridiske problemstillinger, kvalitetssikring, udarbejdelse af bekendtgørelser og sparring med kolleger.
Dine primære arbejdsopgaver
Dine arbejdsopgaver vil blive tilpasset den baggrund og erfaring, du kommer med. Som en del af et team på otte, herunder fem jurister, vil du kunne se frem til at blive involveret i opgaver som:
- Arbejde med rammeforordning, delegerede forordninger, ny lovgivning og bekendtgørelser
- Fortolkning og implementering af ny EU-lovgivning samt sammenholdning af disse med gældende dansk lovgivning
- Bistå kolleger i Fødevarestyrelsen med at forstå ny lovgivning for deres praksis
- Indgå i tværfaglige projekter med kolleger fra andre enheder med anden faglig baggrund
- Hjælpe med afklaring, rådgivning og sparring ift. de juridiske rammer, som vi arbejder inden for i Fødevarestyrelsen
- Bidrage til teamets koordineringsopgaver, herunder at sikre den gode sagsproces for løsning af tværfaglige opgaver
En typisk dag i Dyresundhed …
… starter med, at du hilser på dine kolleger. Du henter en kop kaffe og danner dig et overblik over dagens opgaver. Du starter dagen med et teammøde, hvor I får planlagt ugens forventelige opgaver. Derefter forbereder du dig til et møde, hvor dine dyrlægefaglige kolleger har spurgt ind til generelle og konkrete betragtninger om partshøring. Inden frokost når du også at tale med en kollega fra en anden enhed om fortolkning af visse hovedregler og undtagelser i forordning 2020/687, herunder samspillet mellem EU-reglerne på dyresundhedsområdet vs. fødevaresikkerhedsområdet. Bagefter spiser du din frokost i kantinen sammen med dine kolleger. I taler om, hvem der kommer til ”bagedysten” i næste uge, og hvad teamets tema skal være. Sidste gang vandt team Hov, Klov og Poter. Det skal vi have lavet om på.
Efter frokost bliver du ringet op af Team Veterinært Beredskab, som fortæller dig, at der er udbrudt højpatogen fugleinfluenza. Du bliver indkaldt til statusmøde, hvor du som jurist bl.a. kan få opgaver som udarbejdelse af bekendtgørelse eller hjemmelsgrundlag til at indføre relevante og påkrævede restriktioner. Din igangværende opgaver parkerer du for nu, da beredskabsarbejdet har første prioritet. Alle arbejder fokuseret med det vigtige mål for øje at hindre smittespredning, sikre smitteforebyggelse samt, at de syge dyr ikke lider. Dagen går stærkt og det intensive og grundige arbejde er spændende, og da dagens vigtigste og mest hastende beredskabsopgaver er løst, er du klar til at afslutte dagen. I morgen fortsætter det spændende arbejde, og dagen vil vise, om der er brug for dit fortsatte juridiske bidrag til beredskabet, eller om du kan fortsætte med dine andre opgaver.
Om dig
Vi søger dig, der har et par års erfaring som jurist og som har lyst til at sætte sig ind i et nyt fagområde. Det vigtigste for os er, at du genkender dig selv i flere af følgende:
- Du har styr på din juridiske metode, så du kan sætte dig ind i den nyeste lovgivning og ved sparring med kolleger kan få et overblik over et omfattende regelgrundlag
- Du evner at kommunikere kompliceret stof på en let forståelig måde, når du hjælper kolleger med andre fagligheder eller udarbejder beslutningsoplæg og ministerbetjening
- Du bringer dit gode overblik og din juridiske forståelse i spil, når du sammen med kolleger implementerer ny EU-lovgivning og samtidig sikrer, at der fortsat er overensstemmelse med den nationale lovgivning
- Du trives med at deltage i tværgående projekter, hvor du samarbejder med andre fagligheder og ikke bliver slået af pinden, hvis de udfordrer dig på din faglighed
- Du får energi af at skulle smide, hvad du har i hænderne for at hjælpe til, når der pludselig udbryder fugleinfluenza eller andre smitsomme husdyrsygdomme
Derudover motiveres du af at være en del af et team, hvor kvalitetssikring og kollegial sparring er en central del af hverdagen. Du trives med, at dagene sjældent er ens, og du er klar til at tage initiativ, koordinering og ansvar, så vi i fællesskab kommer i mål med teamets opgaver.
Om Dyresundhed
Du bliver en del af Dyresundhed, hvor vi er ca. 37 medarbejdere med forskellige uddannelsesmæssige og faglige baggrunde fordelt på fem teams. Vores kerneopgave er at forebygge, overvåge og bekæmpe sygdomme, der rammer dyr, men også sygdomme, der kan overføres fra dyr til mennesker. Derudover er vi ansvarlige for det veterinære beredskab i Danmark.
Din kommende teamleder er Tanne. Hun går op i at være tilgængelig, at skabe rammer for god opgaveløsning og prioriterer høj trivsel i teamet. I Dyresundhed er der generelt et stort fokus på, at man løfter som team, at der er en høj grad af medledelse, og at der skal være en god worklife balance.
Vores kultur bærer i høj grad præg af, at vi vil hinanden socialt. Vi holder bankoaftener, krea-eftermiddage, og vi afholder vores egen bagedyst på tværs af teams.
Om vores arbejdsplads og hvad vi kan tilbyde
I Fødevarestyrelsen går vi op i, at alle nye medarbejdere bliver bedst muligt klædt på, når de starter hos os. Derfor kan du forvente et struktureret onboardingforløb, hvor der både er fokus på, at du kommer godt ind i teamet samt, at du kommer fagligt godt ombord i dine nye arbejdsopgaver. Derudover har vi i Dyresundhed et stort fokus på, at medarbejderne løbende får mulighed for at udvikle sig fagligt og personligt.
Vi har en god kantine, gratis fitnesscenter, fleksible mødetider, mulighed for hjemmearbejde og en velfungerende personaleforening. Vi er placeret kun fem minutters gang fra Glostrup station, og vi har en stor og gratis parkeringsplads, hvis du kommer i bil.
Hvornår skal du starte?
Vi har brug for dig den 1. oktober 2024. Vi forventer at holde samtaler i uge 33. Vi vurderer, om der også afholdes en anden samtalerunde.
Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og flere faglige organisationer. Du bliver indplaceret som fuldmægtig, men afhængigt af dine kvalifikationer kan du ansættes som specialkonsulent. Stillingen er en fuldtidsstilling med en arbejdstid på gennemsnitlig 37 timer ugentligt inkl. frokost.
Din ansøgning
Vi glæder os til at modtage din ansøgning vedlagt CV, kopi af eksamensbeviser og andre relevante bilag i vores rekrutteringssystem på fvm.dk/job senest den 11. august 2024.
Er du interesseret, og vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte sektionsleder Tanne Severin Holm på telefon 72 27 63 23.
Du kan læse om Fødevarestyrelsen på www.fvst.dk.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Glostrup Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Fødevarestyrelsen, Glostrup, Stationsparken, 2600 Glostrup
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 11-08-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6077141