Miljøfaglig vurdering af grønne anprisninger i fødevareproduktion hos Fødevarestyrelsen

dato

Vi understøtter, at forbrugerne får fødevarer med mindre miljø- og klimabelastning, og vi bidrager samtidig til gode rammer for fødevareproduktion i Danmark. Det har vi brug for din hjælp til.

Opgaver
Du bliver en del af enheden Kemi og Fødevarekvalitet, hvor vi arbejder med pesticidrester i frugt og grønt, akrylamid i pommes frites, økologi, flour-forbindelser i græssende dyr og pizzabakker. Derudover arbejder vi med mærkning af fødevarer, herunder grønne anprisninger samt fødevarers miljø- og klimaaftryk, og mange andre faktorer, som påvirker fødevaresikkerhed, fødevareforsyning og forbrugeroplysning.

Alle de opgaver vi løser, har et strategisk og tværgående perspektiv, og vores arbejde spiller en helt afgørende rolle for, at vi har sikre og mindre miljøbelastende fødevarer i Danmark.

Enhedens centrale opgaver omfatter blandt andet:
• Faglig rådgivning til ministeren og Fødevareministeriets departement, fødevareerhvervet, foderbranchen og Fødevarestyrelsens tilsynsenheder.
• Samarbejde med forskningsinstitutioner om opbygning af viden og rådgivning.
• Samarbejde med interesseorganisationer om tværgående indsatser.
• Formidling af regler til danske fødevare- og fodervirksomheder.
• Deltagelse i EU-møder for at fremme fødevaresikkerhed og den europæiske bæredygtighedsdagsorden.
• Forbrugerinformation og pressedækning.
• Understøtte tilsynet i udførelsen af kontrollen.

Dine opgaver vil primært være relateret til miljøfaglige vurderinger af grønne anprisninger. Du skal også være med til at sikre, at oplysningsinitiativer, såsom et kommende dansk klimamærke, bliver understøttet med miljø- og klimadata af god kvalitet.

Om dig
Du har en videregående, naturvidenskabelig uddannelse, og interesse for fødevareproduktion. Din præcise, uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende. Du skal helst have godt kendskab til datagrundlag for fødevarers miljø- og klimaaftryk, livscyklusvurderinger (LCA) og relaterede standarder.

Du har lyst til at arbejde tæt sammen med kolleger med forskellige fagligheder om at løse komplekse opgaver med afgørende forskel for bæredygtighed, miljø og klima.

Du har gode samarbejdsevner, du er god til at kommunikere og du har politisk forståelse. Du er strategisk og taktisk orienteret, og du kan se dig selv som både myndighed og samarbejdspartner i relation til forbrugere og erhverv.

Du er fleksibel, du kan bevare overblikket, når det går stærkt, og du bidrager gerne med godt humør og holdånd. Du sætter pris på at arbejde i et dynamisk miljø, hvor du samarbejder og bidrager aktivt til positiv sparring med dine kolleger, og hvor alle lægger vægt på, at vi skal have det godt sammen, mens vi leverer hurtigt og sikkert.

Om os
Du bliver en del af enheden Kemi og Fødevarekvalitet med cirka 50 engagerede kolleger med juridisk eller naturfaglig baggrund.

I enheden arbejder vi blandt andet med ernæringslovgivning, økologi, markedsføring af foder og fødevarer, herunder grønne anprisninger, tilsætningsstoffer, pesticidrester og kemi i fødevarer og foder, GMO og novel food. Vi bidrager også til tværgående indsatser, som understøtter den politiske dagsorden om fødevaresikkerhed og bæredygtige løsninger.

Vi garanterer et alsidigt, selvstændigt og udfordrende arbejde med udviklingsmuligheder inden for styrelsens faglige områder. Vi har et stærkt fagligt og tværfagligt miljø, og vi lægger vægt på en uformel atmosfære.

Hvornår skal du starte
Der er brug for dig snarest muligt og senest 1. marts 2025. Dit ansættelsessted bliver Fødevarestyrelsen i Glostrup.

Løn og ansættelsesvilkår
Vi søger en fuldtidstillinger (37 timer) som en midlertidig ansættelse med et års varighed. Du bliver ansat som fuldmægtig efter den gældende overenskomst for akademikere i staten.

Din ansøgning
Vi glæder os til at modtage din ansøgning, CV, kopi af eksamensbevis og evt. andet relevant materiale online i vores rekrutteringssystem senest den 6. januar 2025.

Vi planlægger at holde samtaler fra uge 3.

Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte souchef Pernille Lundquist Madsen på telefon 7227 6662 eller specialkonsulent Satu Katriina Reijonen på telefon 7227 5847

Læs mere om Fødevarestyrelsen på www.fvst.dk

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Glostrup Kommune

-Virksomheden tilbyder:

dagarbejde

-Arbejdsgiver:

Fødevarestyrelsen, Glostrup, Stationsparken, 2600 Glostrup

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 06-01-2025;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/567331e2-ca4e-4d88-a784-9c0a78d9d072

Data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet