BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Vil du arbejde for dyrs og menneskers sundhed i et nationalt og internationalt perspektiv sammen med dygtige kollegaer? Vil du bidrage med dine naturvidenskabelige kompetencer og løfte i en tværfaglig enhed? Er du interesseret i myndighedsarbejde med en veterinær vinkel, hvor der er politisk bevågenhed og medieopmærksomhed?
Vi udvider i enheden Dyresundhed og søger derfor en ny kollega til vores team Fugl Du vil blive en del af et team på fem personer, hvoraf vi er tre personer, der arbejder intensivt med fokus på fjerkræ. Vi prioriterer faglig udvikling, trivsel og et positivt fællesskab.
En typisk dag…
Nogle er allerede mødt ind, da du kommer. I siger godmorgen og du henter en kop kaffe. Du har allerede i går lavet en plan for dagen. Du har en ministerbetjeningsopgave med deadline i dag. Der er stillet spørgsmål til, hvorfor vi i Danmark har ens regler for hele landet om overdækningskrav af fjerkræ i fugleinfluenzasæsonen, når de i nabolandet har forskellige regler for forskellige landsdele. For at lave en god, faglig besvarelse er du nødt til at have et møde med kollegaer fra andre teams og vores eksterne samarbejdspartnere, som er eksperter i biologi og risikovurderinger. Bagefter spiser du din frokost i kantinen sammen med kollegaerne. I taler om, hvem der kommer til ”bagedysten” i næste uge, og hvad teamets tema skal være. Sidste gang vandt team Hov og Klov. Det skal vi have lavet om på. Efter frokost arbejder du videre med at opdatere en vejledning til de kollegaer, der arbejder i veterinærenhederne med tilsyn i fjerkræbesætninger. Du er nødt til at booke et møde med en af juristerne i enheden for at være sikker på, hvordan du kan formulere dig, så kravene i EU-lovgivningen kan gennemføres samtidig med at de opfylder de faglige formål. Der er kommet nogle mails med spørgsmål fra organisationer og borgere. Nogle spørger om, om de må flyve kapflyvning med duer, nu hvor der er overvågningszoner på grund af udbrud af fugleinfluenza. En anden spørger om, hvilke prøver, der skal udtages i en besætning, hvor dyrlægen mistænker mycoplasma. Du er lige ved at lukke ned, da du får en mail om, at der er mistanke om et nyt udbrud af fugleinfluenza. Du flytter den mødebookning, du havde i kalenderen kl. 9 næste dag, da du skal deltage i stabsmødet næste morgen. Der kommer et par kollegaer forbi, som også er på vej hjem. I følges ad til toget. I taler om den nye mistanke og aftaler temaet til bagedysten. Denne gang vinder vi.
Primære arbejdsopgaver
Afhængig af din baggrund og erfaring tilpasses de opgaver, du starter med, og der kan komme flere opgaver til, da teamet også er involveret i flere tværgående projekter. I teamet arbejder vi med mange forskellige opgaver, her er en række af dem.
• Administration af lovgivningen om sygdomme hos fjerkræ, herunder udarbejdelse af lovgivning, forvaltning og vejledning til de decentrale veterinærenheder, som gennemfører tilsyn i besætninger
• Samarbejde med øvrige myndigheder, branche og interesseorganisationer
• Sagsbehandling i forbindelse med udbrud af husdyrsygdomme
• Minister- og departementsbetjening
• International rapportering af forekomst og overvågning af sygdomme hos fjerkræ
• Faglige sparring med henblik på markedsadgang til lande udenfor EU (3. landsspørgeskemaer og inspektioner)
Hvem er du?
Din indgangsvinkel til stillingen kan være mange. Men vigtigst er, at du genkender dig selv i flere af disse punkter:
• Du har en naturvidenskabelig baggrund (dyrlæge eller animal science) og en interesse for fugle/fjerkræ
• Du trives i myndighedsrollen og med håndtering af ministerielle spørgsmål
• Du er klar til at bidrage til udvikling og implementering af lovgivning og kan indarbejde brugen af data i dine løsninger
• Du kan samarbejde med interne interessenter samt øvrige myndigheder, branche- og interesseorganisationer nationalt og internationalt
• Du har lyst til at holde mundtlige oplæg og afvikle direkte møder med interessenter som en naturlig del af dit arbejde
• En god skriftlig formidling er en integreret del af dine styrker og arbejdsrutiner
Derudover søger vi dig, der hurtigt, med roen i behold, kan sætte dig ind i nye opgaver og kan håndtere hurtige skift i prioriteringer.
Som person bidrager du aktivt til et fagligt og socialt fællesskab med dine kolleger.
Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring med offentlig forvaltning.
Hvad vi tilbyder
Du bliver en nøgleperson i vores myndighedsarbejde med spændende veterinærfaglige opgaver vedr. fugle og fjerkræ. Derudover vil jobbet åbne for udviklingsmuligheder inden for hele "one health"-området. I teamet vægter vi faglig sparring, og du tilbydes gode muligheder for personlig og faglig udvikling.
Vores kerneopgaver i Dyresundhed er at forebygge og bekæmpe udbredelse af anmeldepligtige smitsomme sygdomme hos husdyr. Den opgave rummer mange underopgaver, hvor blandt andet det veterinære beredskab er en central del heraf. Herudover arbejder vi med en bred palet af myndighedsopgaver, som eksempelvis besvarelse af folketingsspørgsmål, EU-lovgivningsarbejde samt lov- og bekendtgørelsesarbejde. Blandt opgaverne er også udarbejdelse og revision af regler, samarbejde med øvrige myndigheder, branche- og interesseorganisationer både i Danmark, EU og internationalt samt udarbejdelse af vejledningsmateriale.
Om os og vores kultur
I Dyresundhed vægter vi et godt fællesskab, hvor vi er imødekommende, samarbejdende, og bidragende.
Din kommende teamleder Signe er erfaren og engageret. Hun går op i at være tilgængelig, at skabe rammer for god opgaveløsning, og prioriterer høj trivsel i teamet. Den samlede ledelse i Dyresundhed lægger vægt på, at vi arbejder i makkerpar, på vigtigheden af at styrke overordnet prioritering, og på at udvikle og vedligeholde robuste teams med en helhedsorienteret tilgang til opgaverne.
I Fødevarestyrelsen fokuserer vi på udvikling og fleksibilitet. Vi lægger vægt på løbende relevant kompetenceudvikling, og er en arbejdsplads, der giver mulighed for balance mellem fritid og arbejdsliv.
Derudover tilbyder vi en god kantine, gratis fitnesscenter, fleksible mødetider, og vi ligger kun 5 minutters gang fra Glostrup S-togsstation med gratis parkering, hvis du kommer i bil.
Vi kan alt i alt tilbyde dig et varieret og udfordrende job i en god og uformel atmosfære.
Vi håber, at du snarest sender os en ansøgning, og vi glæder os rigtigt meget til at høre fra dig.
Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er en fuldtidsstilling.
Ansættelsen forventes at ske efter overenskomsten for akademikere i staten indgået mellem Skatteministeriet og flere faglige organisationer.
Tiltrædelse den 1. marts 2024.
Ansøgningsfrist
Vi glæder os til at modtage din ansøgning sammen med CV, kopi af eksamensbeviser og andre relevante dokumenter via vores rekrutteringssytem på fvst.dk/job senest den 7 .januar 2024. Du søger stillingen ved at trykke på “Søg stillingen”.
Vi forventer at holde samtaler i uge 2 og 3 2024.
Er du interesseret?
Du er meget velkommen til at ringe og høre mere om stillingen hos sektionsleder Signe Balslev på tlf. 7227 6193. Du kan også læse mere om Fødevarestyrelsen på www.fvst.dk.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Glostrup Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Fødevarestyrelsen, Glostrup, Stationsparken, 2600 Glostrup
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 07-01-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5955659